Weboldalunk használatával jóváhagyjod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Jack N' Jill tippek - 5 érv a fluorid mentes baba- és gyemekfogkrém mellett

A Jack N' Jill fogkrémek finomak, lenyelhetők, kellemes az illatuk és az 5 féle ízből biztos minden gyerek talál a kedvére valót.

De a legnagyobb előnye, hogy fluorid mentesek. Rengeteg információ olvasható erről az összetevőről, mi megpróbáltuk azokat összegyűjteni, amelyeket alapos orvosi, klinikai vizsgálatok támasztanak alá.

Öt olyan gyakori érvet dolgoztunk fel, amely csecsemő és kisbaba korban a fluorid túlzott alkalmazása esetén fellépő mellékhatásokat mutatja be.

A fluorid alapja a fluor, ami egy teljesen természetes, szerves kötésben sok élelmiszerben előforduló elem. Kémiai izoláció eredményeként készül belőle fluorid, amely az ásványvizek és fogkrémek egyik alap összetevője. Nem mellékesen pedig az alumínium- és műtrágya ipar mellékterméke. Fontos a csontok és a fogak szempontjából, de a szervezet számára szükséges mennyiséget a vízből és a táplálkozással be lehet vinni, természetes úton.

  • A fluoridot nagyon könnyű túladagolni. Ez idegrendszeri, csont szilárdságával összefüggő problémákat okozhat a későbbiekben. A fluorózis a túlzott fluorid bevitel vissza nem fordítható folyamata a szájban.
  • 6 hónapos kor és 3 éves kor között a napi ajánlott fluorid bevitel maximum 0,7 mg. A hazai csapvíz 1,5 mg/litert tartalmazhat, az ásványvizek ennek háromszorosát is. Az étkezés során a zöldségekből, tejtermékekből is bőven fedezhető ez a mennyiség.
  • A fluorid tartalmú fogkrém a gyomorba kerülve hasfájást, túlzott gázképződést okozhat. A legkörültekintőbb szülői felügyelet mellett is előfordulhat, hogy lenyelik a kicsik.
  • A fluorid leggyakrabban vizsgált tulajdonsága, hogy milyen hatással van a szellemi potenciálra. Több mint 150 tanulmány állítja, hogy a túlzott mesterséges fluorid bevétel hatással van a fejlődő szervezet agyi teljesítményére. 
  • Mivel az idegrendszerbe is eljut belőle, hangulatváltozásokat, rossz közérzetet idézhet elő. Szélsőséges esetben a hasznos enzimek blokkolásával elősegítheti a figyelemhiányos problémák felerősödését.

A JACK N’ JILL FOKGRÉMEK MÁR A BABÁK 6 HÓNAPOS KORÁTÓL
SEGÍTSÉGET JELENTHETNEK A SZÜLŐKNEK A FLUORID MENTES,
HATÉKONY SZÁJHIGIÉNIA KIALAKÍTÁSÁBAN!

Tartalomhoz tartozó címkék: Egészségtippek

Keresés