Weboldalunk használatával jóváhagyjod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Koleszterinszint csökkentés - 1 hónapnál több idő kell!

Alapvetően jellemző ránk, hogy ha egészségünkről van szó, akkor utókezelésekben gondolkodunk. Vagyis akkor reagálunk, amikor szervezetünk jelez, hogy probléma van. Szerencsére azonban egyre inkább teret hódít Magyarországon is a megelőző (preventív) egészség fenntartás, és ez különösen igaz webáruházunk vásárlóira.

Az jó egészség megőrzésével nem csak plusz éveket nyerhetünk magunknak, hanem anyagilag is kifizetődőbb, ha előre gondolkodunk: kevesebbet hiányzunk munkahelyünkről, megspóroljuk a gyógyszerek és a kiegészítő kezelések költségeit, nem beszélve a mellékhatások (gondoljunk csak az antibiotikumokra) vagy egyes betegségek szövődményeinek extra kiadásairól.

Ha pedig már tudjuk, hogy baj van, akkor viszont azonnal szeretnénk érezni a kívánt eredményt, még ha egy olyan összetett dologról van is szó, mint a magas koleszterinszint.

Azért választottuk ezt a témát, mert egyrészt népbetegség Magyarországon, másrészt pedig az Eskimo-3 halolaj alkalmazási területei közül is kiemelkedik, sokan keresik erre a problémára a készítményünket.

Az Eskimo-3 halolaj tisztaságának, magas EPA-DHA arányának és vadhalászaból származó nyersanyagának köszönhetően hatékonyan tud segíteni a legtöbb esetben, már 3 hónap szedést követően!

Sokszor találkozunk azzal, hogy vásárlóink már egy hét után várják a kívánt hatást egy olyan problémára, aminek kialakulásához évek, évtizedek életmódbeli sajátosságainak összetorlódása okozott. Ha így nézzük, a 3 hónap már annyira nem is sok!

Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy mennyi minden befolyásolja a koleszterinszint összetételét és magasságát negatív irányba.


Sertéshús fogyasztásban Európa élmezőnyébe tartozunk, sőt 3x annyit fogyasztunk mint a japánok, a világátlaghoz képest pedig közel a dupláját.

Ezzel párhuzamosan a jóval egészségesebb csirke/pulykahúst tekintve fele annyi a fogyasztás, mint a tengerentúlon vagy az ausztráloknál.

A halról már sokat beszéltünk, az EU-ban utolsó helyen vagyunk, és világszinten is az utolsó negyedben foglalunk helyet. A világátlag 14-15-kg/fő/év, nálunk egy ember átlagosan alig 5 kilogramm halat eszik egy évben. A mediterrán országok, skandinávok és Japán 30 kg felett vannak évente.

Az alkohol a másik tényező, amely a koleszterinszintre nincs jó hatással. A triglicerid szintet növeli, így az érelmeszesedést és a magas vérnyomást is rossz irányba befolyásolja. A magyar átlag kétszerese a világátlagnak, évente 15 liter felett vagyunk.

A transzzsírok a fejlett társadalmak egyik komoly problémája. Nem csak a nassolnivaló chipsek, rágcsálnivalók tartoznak ide, hanem pékáruk, lisztes sütemények. Az Egészségügyi világszervezet napi ajánlása 1% (kb. egy szelet kenyér), ezzel szemben a mi étkezésünk közel 18%-ban tartalmazza ezt naponta. Ezek mind a koleszterin LDL szintjének gyors emelkedéséért felelnek.

Az állati eredetű telített zsírsavakról már érintőlegesen beszéltünk, sajnos ezek fogyasztása is igazi hungarikum. A kolbászfélék, tejszín, sajtok mind egészségesek, alacsony mennyiségben, naponta 3% (kb. 3-4 szelet kolbász egy kevés sajttal) körül. Nálunk ez 8% magasságában mozog most.

Ha akartuk sem tudtunk volna elgondolkodtatóbb adatokat összegyűjteni. Reméljük sikerült rávilágítani, hogy egy 3-6 hónapos omega-3 kúrának mennyi összetevővel és milyen komoly utánpótlással kell felvennie a harcot szervezetünkben ahhoz, hogy normál mederbe terelje az LDL koleszterin mértékét!

Az Eskimo-3 már számtalan helyzetben bizonyított az elmúlt másfél évtizedben, érdemes előtte-utána vérvétellel követni az eredményeket, főleg az LDL szint és a triglicerid változását!

Tartalomhoz tartozó címkék: Megoldások betegségekre

Keresés