Weboldalunk használatával jóváhagyjod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Új kutatás: már várandósság alatt is csökkenthető az asztma kialakulásának esélye

MÁR VÁRANDÓSSÁG ALATT IS VÉDHETJÜK GYERMEKÜNKET AZ ASZTMA ELLEN!

Nagyon fontos megjegyezni, hogy az asztma kialakulása ellen már megszületésünk előtt is lehetőségünk van, ha átvitt értelemben is, védekezni.

A ROE, omega-3 zsírsavak asztmára gyakorolt bizonyítottan jótékony hatásait feltáró felfedezését, megerősíti a New England Journal of Medicine (NEJM) egy tanulmánya is. Ebben azt vizsgálták, hogy a terhesség 24. hetétől szedett nagydózisú omega-3 zsírsavak milyen hatással vannak az asztma kialakulására. A vizsgálat pedig egyértelműen bizonyította az omega-3 zsírsavak jótékony hatását. (_)

 

Egy 736 várandós anyán végzett placebo-kontrollos vizsgálat igazolta az asztma kialakulási esélye és a terhesség alatt szedett nagydózisú omega-3 zsírsav közötti egyértelmű kapcsolatot. (A résztvevők egy része omega-3 zsírsavat tartalmazó kapszulát, a másik része pedig olívaolajat tartalmazó kapszulát kapott.)

A megszületett gyermekeket 3 éves korukban, majd 5 éves korukban vizsgálták meg, asztma vagy perzisztáló köhögés jelenlétére vonatkozóan. A kontroll csoporthoz képest a nagydózisú omega-3 zsírsavakat fogyasztó anyák gyermekei esetén mintegy harmadával csökkent az asztma gyakorisága. Ez az arány majdnem elérte az 50%-ot azoknál az anyáknál, akiknél a vizsgálat megkezdésekor az átlagosnál jóval alacsonyabb volt az omega-3 zsírsavak szintje, tehát ott a felére csökkentette az asztma kialakulásának gyakoriságát az utolsó trimeszterben szedett omega-3 zsírsav.

A NEJM tanulmányával kapcsolatban kiemelték, hogy az omega-3 zsírsavakat nagy dózisban tartalmazó, a vizsgálat során használt halolaj „különleges, kiváló minőségű készítmény, és hogy a fogyasztóknak óvatosan kell eljárniuk a halolaj vásárlásakor, mert nem minden halolaj azonos”. Így érdemes nem csak a termék doboza, vagy neve alapján döntenünk, amikor halolajat választunk, de ellenőrizni annak az eredetét, minőségét is, illetve természetesen azt, hogy ajánlott-e a fogyasztása a terhesség alatt.

 

A fenti két kísérlet egyértelműen bizonyította, hogy a jó minőségű, megfelelő forrásból származó omega-3 zsírsavak:

  • segítenek az asztma kialakulásának megelőzésében. A terhesség alatt szedett omega-3 harmadára (de akár a felére) csökkenti a születendő gyermekeknél az asztma kialakulásának az esélyét.
  • a már kialakult asztma tüneteinek enyhítésében is jelentős és szteroidmentes segítséget nyújtanak.

 

Az Eskimo-3 termékcsalád több mint 20 éves megbízható szereplője a piacnak, hatékonyságát számos tudományos vizsgálat és klinikai dokumentáció támasztja alá. A készítmény rendelkezik az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYEI) engedélyével, kiemelkedően tiszta és stabil termék, melyet mélytengeri vadhalászatból származó halak húsából nyernek ki.


Az Eskimo-3 halolaj és -kapszula fogyasztása várandósoknak és kismamáknak kifejezetten ajánlott!

Tartalomhoz tartozó címkék: Kutatások_ statisztikák

Keresés