Weboldalunk használatával jóváhagyjod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

10 indok, hogy még ma elkezdj sportolni

Az Eurobarometer adatai (2013) szerint a magyarok mindössze 15 százaléka sportol rendszeresen, 44% pedig még sohasem sportolt! Ez azt jelenti, hogy ma Magyarországon 100-ból 85 ember nem mozog annyit, mint amennyire szervezetének szüksége lenne.
 

Ne feledd, sportolni sosem késő elkezdeni! Íme 10 indok, amiért mindenképp megéri belevágni:

1. Boldoggá tesz - sportolás közben endorfin (boldogsághormon) szabadul fel a szervezetben, nem csoda hát, hogy a rendszeresen mozgók körében ritkább a depresszió.

2. Fitté, energikussá tesz - növeli az állóképességet.

3. Csökkenti bizonyos betegségek (pl. szív és érrendszeri betegségek, ízületet érintő betegségek, csontritkulás) kialakulásának valószínűségét.

4. Elűzi a stresszt - és vele együtt minden stressz okozta tünetet is (pl. fejfájás).

5. Segít a kialakult betegségek ( pl. 2-es típusú diabétesz) szövődményeinek elkerülésében.

6. Önbizalmat ad - a sportolás azzal, hogy segít elérni a kívánt testsúlyt, alakot még önbizalmat is ad, ami azonnal meg fog látszani a kisugárzáson.

7. Javítja a memóriát, a koncentrációs és a tanulási képességet, növeli a munkakedvet és a kreativitást.

8. Megszüntetheti az alvászavart - a rendszeres mozgásnak köszönhetően az izmok elfáradnak, így könnyebben alszol el és az alvás minősége is javul.

9. Nevel - amennyiben rendszeresen sportolsz, az észrevétlenül is áldozatkészségre, rendszerességre, kitartásra, összpontosításra és jó szervezőkészségre nevel, ami az élet minden más területén is hasznodra válhat.

10. Segít megismerni önmagadat - sportolás közben gyakran szembesülsz a határaiddal, félelmeiddel. Ettől nem kell tartanod, hisz ezek az élmények közelebb visznek saját magad megértéséhez, elfogadásához, ha pedig sikerül ezeket átlépned, az erőt ad ahhoz, hogy az élet más területein se torpanj meg.


Az ajánlott minimum mozgás felnőtt emberek számára heti 5x, legalább 30 percnyi, enyhe verejtékezéssel járó tevékenység, ami mindössze 2,5 óra egy héten. Neked megér ennyit az egészséged?

Tartalomhoz tartozó címkék: Egészségtippek

Keresés