Weboldalunk használatával jóváhagyjod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Sportolj! - 5 tuti tipp, ha elvesztetted a motivációdat!

Szerencsére már nem annyira jellemző az a nézet, hogy csak nyárra kell jó alak, amikor strandszezon van. Illetve tudatosult az emberekben, hogy nem csak a szép külső számít, hanem az egészség is, ami egyébként szorosan összefügg a tónusos alakkal.

Testednek és mentális állapotodnak is jót tesz a testmozgás, viszont amikor előkerülnek a bővebb, őszi-téli ruhák, és az idő sem kedvez a kültéri sportoknak, akkor hajlamosabbak vagyunk kicsit elhanyagolni a mozgást. Nem elég, hogy korábban sötétedik, még leckét is kell írni a gyerkőccel, vacsit készíteni, és úgy feltorlódnak a dolgok, hogy elkezdünk halogatni.  

De ne add fel! Nem olyan nehéz motivációt találni! Egy korábbi cikkünkben írtunk róla, ha napirendet tartasz, akkor könnyebben válik szokásoddá a sportolás is. Ha mégis egyszer-egyszer eltérsz a napirendtől, és nem mozogsz, természetesen az sem a világvége. Arra kell törekedned, hogy ne történjen meg túl sokszor.

Hogyan tudod magad motiválni a mozgásra?

 

1. Tűzz ki célokat! Ez lehet sportbeli teljesítményhez kötött, de akár lehet az is cél, hogy hetente legalább kétszer mozogsz! Figyelem, a takarítás ugyan mozgás, de az kevés embernek adatik meg, hogy a takarítást élvezni tudja.

2. Űzz olyan sportot, amit élvezel! Itt visszatérnénk egy picit a takarításra, mint mozgásformára. A takarítás egy kötelező dolog és az emberek nagyon pici százaléka éli meg ezt a tevékenységet kellemes időtöltésként. Rengeteg élvezetes sport létezik: jóga, úszás, futás, biciklizés.

3. Lepd meg magad valamivel, ami szorosan kapcsolódik a mozgásformádhoz! Ismered Te is a mondást, hogy jobb adni, mint kapni?! Ebben az esetben nem igaz. Ha a hobbiddal kapcsolatos aprósággal leped meg magad, akkor az egy plusz izgalmat ad, hogy próbáld ki. Lehet ez egy cipő, ha futsz, egy új úszószemüveg vagy akár otthoni edzés esetén bármilyen fitnesz eszköz. Az újdonság varázsa.

4. Kövess be a social mediában hasonló vagy azonos sportot űzőket! Rengeteg motivációt ad, ha látod, hogy mások sportolnak. Látod, hogy fejlődnek. Nem utolsó sorban itt is megjelenik az emberi hiúság. Ha látod, hogy valaki mennyire jól néz ki, jól érzi magát a mozgástól, akkor Te is ugyanezt szeretnéd majd átélni!

5. Keress társat, akivel együtt mozoghatsz! Már csak azért is jó, ha van sport társad, mert ha az egyikőtök elveszti a motivációját, akkor a másik tudja „húzni”. De rengeteg olyan sport van, amit egyébként együtt érdemesebb végezni. Ilyen például a túrázás.

 

Pontosan tudjuk, hogy milyen nehéz a mozgásra időt szakítani, főleg, ha gyermek mellett kell ezt megtenni. Viszont csak gondolj bele, a mozgástól kiváló állóképességed lesz, amit nem csak fizikai igénybevételkor tudsz hasznosítani, hanem a komolyabb mentális megterhelés esetén is. 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Egészségtippek Érdekességek

Keresés