Weboldalunk használatával jóváhagyjod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

3 tipp a kiegyensúlyozott mindennapokhoz

Ma a leggyakoribb generációs betegségek szinte kivétel nélkül a stresszben gyökereznek. Szervezetünk olyan mértékű stresszhatásnak van kitéve nap mint nap, amit szinte képtelen feldolgozni.

Amikor stresszről beszélünk, nem csak azt értjük alatta, hogy hazafele a dugóban mérgelődünk (pl. feszültek vagyunk a hóvégi zárás miatt), hanem az új típusú stresszre is (hangszennyezés, környezetszennyezés, folyamatos reklámzaj, élelmiszerekben található méreganyagok, stb.), melyek a modern életnek köszönhetően folyamatosan és tartósan jelen vannak életünkben, nem kis károkat okozva szervezetünknek.

Íme 3 tipp, hogyan csökkenthető a folyamatos „zaj” a hétköznapokban.

 

Testmozgás


A rendszeres mozgás (amiben nem vagyunk túl jók…) serkenti az agyműködést, emellett javítja a hangulatot és csökkenti a stresszt és a szorongásos tüneteket. Már heti 5 x fél óra tempós séta, kocogás, vagy úszás is elegendő, hogy a mozgás agyműködésre gyakorolt pozitív hatásai érvényesülhessenek.

Persze nagyon nem mindegy, hogy hogyan sportolsz, hogy kezdesz neki. Ebben a cikkünkben megtalálod, mire érdemes fgyelned sportoláskor.

 

Stresszcsökkentés


A folyamatos stressz kihat egész szervezetünkre. Nem csak pszichés, de testi tüneteket is okozhat. A krónikus stressz pedig hosszú távon az idegrendszer túlműködését eredményezheti. Fontos, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb stressz kezelési módszert. Ilyen lehet például: sport, jóga, futás, relaxáció, légzéstechnikák, de segítségedre lehetnek az illóolajok és különböző gyógynövények is, mint például a rózsagyökér vagy a macskagyökér.

A stressz számos módon hat a szervezetre, ezért bár sokáig nem okoz fizikai tüneteket, nem szabad elbagatelizálni a jelentősségét. Ha úgy érzed, hogy a sok mindennapi stressztől kezdesz kiégni, az egy erős figyelmeztetés, a burnout - azaz kiégés - szindróma ugyanis komoly figyelmet igényel, hogy ne harapózzon el a helyzet,

 

Tudatos táplálkozás


Tudatos táplálkozással szintén figyelhetünk az idegrendszerünkre és még a memóriánkat is serkenthetjük.

Ahhoz, hogy kiegyensúlyozottak és egészségesek legyünk, fontos az idegrendszerünk, agyműködésünk megfelelő támogatása, ezt pedig már egészen baba kortól elkezdhetjük.

Köztudott, hogy az omega-3 zsírsavak kulcsszerepet játszanak a memória és a koncentráció támogatásában, előnyösen befolyásolja az agy és memória funkciók működését, hosszú távon pedig képes csökkenteni a fáradékonyságot és a kimerültséget. De emellett számos oka van még annak, hogy miért fontos a rendszeres omega-3 bevitel

Mivel szervezetünk önállóan nem képes az omega-3 zsírsavak előállítására, így azt csak külső forrásból tudjuk bevinni táplálékkal vagy étrendkiegészítőkkel!

Tudtad, hogy a megfelelő omega-3 zsírsavak bevitel már a várandósság és a szoptatás ideje alatt is kedvezően hathat a gyermek agyi fejlődési folyamataira is?

Tartalomhoz tartozó címkék: Az omega-3 zsírsavakról Egészségtippek

Keresés